![]()
Comuna Vultureni este situată în partea de sud-est a județului Bacău. Din componența comunei Vultureni fac parte un număr de saisprezece localități și anume: Vultureni, Năzărioaia, Dădeşti, Lichitiseni, Bosia, Ţigăneşti, Valea Lupului, Reprivat, Tomozia, Godineştii de Jos, Godineştii de Sus, Medeleni, Valea Salciei, Valea Merilor, Ghilăveşti și Dorneni. In functie de numarul de numarul de locuitori este stabilit si bugetul alocat de Consiliul Judetean si Directia Finantelor Publice Locale. Pentru acest an, comuna Vultureni a primit 270.000 lei (2,7 mililarde de lei vechi), avand in vederesi faptul ca localitatea se intinde pe o suprafata de 72 km patrati si numara 2.015 locuitori.Aflat la al patrulea mandat de primar, Octavian Taranu
(foto) recunoaste ca duce o munca titanica in ceea ce priveste scaunul pe care il ocupa, dar totul "in asa fel incat sa le ofer concitadinilor mei un trai sanatos". Intrebat ce inseamna "un trai sanatos", primarul Taranu exemplifica si proiectele pe care le-a inceput in mandatul precedent si pe care le continua in mandatul 2012-2016, dar si noile proiecte. Potrivit acestuia, o mare parte din drumurile din interiorul comunei au fost balastate, santurile de pe marginea acestora au fost reabiilitate (impreuna cu cei mai bine de 100 de beneficiari ei Legii 416), reabilitarea sediului Primariei sau demararea constructiei unei noi scoli. "Am inceput constructia unei scoli in satul Lichitiseni, in 2006-2007, prin Ministerul Educatiei, dar, cum numarul de copii a scazut intre timp, ne-am orientat spre transformarea acestui sediu intr-un Centru de zi. Urmeaza sa finalizam aceste lucrari", spune primarul Taranu. Un proiect extrem de important si finalizat deja il constituie cel privind dispensarul comunal, cladire ce a fost construita din bugetul propriu. La parter functioneaza cabinetul medicului de familie si o farmacie, iar la etaj, un cabinet stomatologic.
![]()
Ca tot veni vorba de astfel de centru, amintim aici o initiativa extrem de importanta a administratiei publice locale, si anume construirea Centrului Educational Comunitar care va avea o capacitate de 80 de locuri, o cladire P=1, in parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar. "Aici avem si o sala de calculatoare, o biblioteca, la parter fiiind amenajate 3 sali".
Printre investitiile finalizate deja se numara si podul de la Ghilavesti. Cat priveste proiectele ce urmeaza a fi realizate, este vorba de amenajarea unei baze sportive, extinderea retelei de alimentare cu apa, canalizare si a unei statii de epurare (proiect depus la Fondul de Mediu), amenajarea unui parc, in suprafata de 1,3 ha la Ghilavesti si, mod special, amenajarea unui Camin Cultural, din bugetul propriu al Consiliului local. (Ovidiu CONSTANTINESCU)