De cand primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, poreclit "Mazare 2", a fost retinut pentru 29 de zile in dosarul furtului de energie electrica, in comuna e o continua forfota, mai ales in ceea ce priveste activitatea din fotoliul de edil. Din pacate insa, mai toti par sa conteste activitatea sa in cei sase ani de cand se afla in fruntea comunei si ca, potrivit unora, "pe langa ce a avut, parca s-a imbogatit de peste 10 ori pe spatele nostru".
Intr-un memoriu trimis redactiei RADIO BACAU, un grup de sascuteni scot in evidenta o serie de nereguli ale actualului primar Bostan, majoritatea facand insa referire la dubla sa calitate de primar si de patron de firma (SC DRAGOLIV SRL). Axata in principal pe transportul de persoane, semnatarii solicita autoritatilor verificarea sistemului de transport la respectiva societate in sensul ca, potrivit acestora, de la bugetul Consiliului local au fost alocate importante sume de bani pentru pensionari cu handicap, de ordinul miliardelor, insa abonamentele au fost intocmite fictiv, intreaga suma din subventii ajungand in buzunarele primarului Bostan si ale "partenerilor" sai. Un alt aspect vizeaza ajutoarele de la Comunitatea Europeana care au fost impartite preferential, unele semnaturi fiinid fictive in borderouri, cei care s-au ocupat de aceste lucruri fiind viceprimarul Bortun si un bun amic al acestuia, Badita I.
Sascutenii reproseaza si faptul ca taxele si impozitele de la societatea primarului sunt neplatite, precum si TMT-urile pentru masini. De asemenea, potrivit acestora, nici soferii angajati nu ar beneficia de temeiurile legale, in sensul ca sunt angajati fara contract de munca, muncind astfel, la negru. Mai mult, potrivit semnatarilor petitiei, un nmar de 10-15 masini sunt inchiriate permanent unor apropiati precum Linguraru Viorel, Ciovar Gheorghita, Petrea M., Zamfir si altii fara insa a se inregistra contractele de inchiriere in contabilitate si pentru care, se percep 750.000 lei/zi, petitionarii intrebandu-se in acest caz daca veniturile se declara. Ca sa nu mai spunem de Salonul "Lux" despre care se afirma ca Bostan ar incasa sume de bani pentru organizarea de diverse evenimente fara a elibera chitanta pe banii incasati.
Scolile din comuna au beneficiat in ultimii ani de cateva masini pentru transportul elevilor. Numai ca la acestea sunt trase pe drepta, copiii fiind nevoiti sa apele la taxiurile firmei primarului pentru a ajunge acasa dupa cursuri.Nu mai departe fostul gard din fata Primariei, cel de la stadion, grilajele de la scoala generala, au ajuns, gratie primarului Bostan, ale viceprimarului Bortun si administratorului Apostol in curtile unor sascuteni, apropiati ai primarului Bostan, ca dealtfel si aproape 45 de tone de motorina a caror miros s-a « evaporat ».
Firma sotiei primarului, abonata la banii publici
Sotia primarului Bostan conduce o firma de organizari evenimente, astfel incat, dupa cum spun sacutenii care
ne-au sesizat, ar fi primit bani frumosi de la bugetul primariei, chipurile pentru diverse evenimente, bani care ar fi provenit insa de la Comunitatea Europeana. Ca tot veni vorba de institutia europeana, semnatarii mai spun ca primarul Bostan ar fi pus umarul la deturnarea unor fonduri, in sensul ca in loc sa fie investiti banii in amenajarea pasunilor din cadrul Asociatiei Crescatorilor de Vite, au fost folositi pentru achizitionarea unor utilaje. Mai mult, acestea ar fi fost folosite ilegal in sensul ca au fost inchirtiate unor alte societati, precum Fair Play Bacau. Afaceri ilegale
Dosarul furtului de curent in care este implicat primarul Sascutului pare sa fie doar o parte din “ingineriile” sale si ale acolitilor sai. Alta neregula semnalata de sascuteni vizeaza spalatoria pe care acesta o detine si care ar functiona ilegal, fara sa detina utilajele necesare , respectiv lipsa unui bazin de uleiuri.Nu mai departe incredintarea directa a unor lucrari catre Societatea Romconstructor, fara a se a inscrie pe SEAP (Serviciul Electronic de Achizitii Publice). Chiar si SC Fair Play SRL si SC COROL SRL ar fi benefociat de astfel de « servicii » din partea administratiei sascutene.
Demn de subliniat este si faptul ca la masura 3.22 sunt numeroase nereguli, in sensul ca peste un milion de euro primiti de la Comunitatea Europeana si de la bugetul statului au fost cheltuiti in alte scopuri, aici regasindu-se actualul primar Bostan, viccele Bortun si fostul primar, Ioan Rauta. Mai mult chiar, petitionarii reclama si faptul ca lui Paduraru I. I s-a falsificat cartea de munca de catre oamenii lui Bostan, ca sa nu mai spunem de vacantele luxoase pe care actualul edil le face in diverse tari exotice, precum si masinile luxoase pe care le conduce. Aceasta face ca primarul Bostan sa fie pentru majoritatea sacutenilor "Mazare 2". Vom reveni cu alte amanunte "picante" din activitatea de aproape 6 ani a lui Cristi Bostan in functia de primar al comunei Sascut.